Озеленяване на тераси и покривни градини

тераса Презастрояването в големите български градове "изяде" терените за зелени площи и за да се покрият необходимите по закон проценти, проектантите масово прибягват към озеленяване на тераси и покривни градини.

В съвременните условия покривното озеленяване се изгражда върху предварително изчислени за повишеното натоварване конструкции. Върху старите сгради, които не са конструктивно оразмерени за тази цел, би могло да се създаде естетично озеленено кътче с помощта на кашпи и инертни материали. Това обикновено се прави по балкони, тераси, част от покриви и е разновидност на покривното озеленяване.

покривна градина У нас типични покривни градини се изграждат предимно по покриви на хотели и административни сгради, но започва и по жилищните блокове. Фирмите, които предлагат качествени изолации за покривно озеленяване са все още твърде малко, а материалите все още скъпоструващи. Вероятно затова средностатистическият потребител гледа с недоверие на покривните градини.

Въпреки това, има оптимистични прогнози за озеленяването на тераси и покриви в България. Има интерес сред собствениците на хотели, големи фирми също се стремят да организират спокойна и зелена среда за отмора на своите служители по терасите и покривите на административните сгради. Частни лица също все по-често се обръщат към специалист за превръщането на големи балкони и гаражни покриви в красиви градини.

За контакти

Ирина Генова
0895 625505
lilit@gbg.bg

Уеб дизайн

SEO Lex
Сайт оптимизация