Подгответе градината си след зимните студове

градинаСлед зимните студове е време да подготвите градината си за нов живот.
Прегледайте инструментите си. Почистете ги. Махнете ръждата. Проверете дали дръжките са здрави.
След като подготвите инвентара можете да пристъпите към работа. Първо трябва да почистите тревните площи. Премахнете всички изгнили стръкове, които задушават тревата и пречат на растежа и. После направете с вила малки дупки в почвата. Това и помага да диша. Щом приключите с тревните площи, прекопайте мястото, на което ще садите цветята и почистете плевелите. Когато окопавате, не го правете близо до корените на растенията, за да не ги повредите.
Проверете има ли растения, които зимата не е пощадила. Не бързайте да унищожавате измръзналите храсти или дървета. Подрежете ги и изчакайте. Възможно е от тях да избият нови пъпки.
Проверете грудките, които искате да насадите – добре ли са съхранявани, измръзнали ли са? Осигурете си семената за тези цветя, които се сеят направо в градината. Набавете си и семена от едногодишните цветя, които ще засеете за разсад и междувременно подгответе съдовете за тях.
Проверете дали поливната ви система – помпи, маркучи – е изрядна. След първото косене на тревата (достигнала вече 6 см височина), когато почвата е необходимо да е суха, трябва да я подхраните с малко изкуствен тор и да я поливате редовно.

One Response to “Подгответе градината си след зимните студове”

  1. колко големи трябва да са дупките,направени с вилата и с какъв тор се тори тревата , а също и кога

Публикувай коментар