Плажовете ни остават опасни и неподдържани

Черноморие плажБлизо половината от плажове по българското Черноморие тази година ще останат затворени, тъй като никой няма интерес от вземането им на концесия и тяхното облагородяване. Сред най-посещаваните плажове, които до момента остават без спасители и охрана са близките къмпинги до Созопол Смокиня, Каваците и Веселие, както и къмпинг Нестинарка до Царево. Най-опасни за плажуващите си остават дивите и закътани плажове, където също липсват охранители.

Подобно е положението не само по южното Черноморие. От областната администрация във Варна заявяват, че до момента няма закупена тръжна документация по обявения повторен търг за стопанисване на 14 плажа. Първият търг се е провалил именно поради липса на интерес. Срокът за подаване на документи за концесиониране е до 29 Юли. Самият търг за отдаването им под наем ще бъде на 30 и 31 юли, заявяват от областната администрация във Варна.

Голяма част и от плажовете в добричка област остават също неохраняеми заради липса на кандидати. Специалисти от областната администрация уточняват, че по принцип най-северните плажове винаги са били неохраняеми, но са се надявали поради засиления поток на туристи от Румъния те да станат по-атрактивни за наемателите.

Публикувай коментар