50 Еко-проекта се реализират в Стара Загора

В обхвата на регионалната инспекция по околната среда и водите Стара Загора ще се реализират 50 проекта в рамките на кампанията „За чиста околна среда“, като 27 проекта на общини и кметства на територията са сред спечелилите в първия раздел. Те са от общините Чирпан, Гурково, Тунджа, Твърдица и Павел баня. Сред останалите 23 проекта са тези на Четвърто основно училище Кирил Христов в Стара Загора, ОУ Св. Св. Кирил и Методий в ямболското село Бояджик, сливенското СОУ Христо Ботев, както и старозагорските читалища в селата Калитиново, Шейново и Овощник.

Още през Април и Май миналата година министерството на околната среда обяви кампанията „За чиста околна среда“. Проектите са в два раздела на тема „Почистване на населените места и облагородяване и озеленяване на почистените площи“ . В първия проект участваха общини и кметства, на които се предоставят до 10 000 лв. за реализацията им, а във втория – училища, неправителствени организации, читалища и детски градини, със суми до 3 000 лв.

Финансирането на проектите е подпомогнато от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите. Стойността на всички спечелили проекти е близо 340 000 лева.

Публикувай коментар