Евтини градински мебели за лятото

С наближаването на летния сезон интересът към градинските мебели се засилва. Много от търговците предлагат столове и маси на промоция в стремежа си да привлекат повече клиенти, показва проучване на „Монитор„. Най-традиционните мебели за градината си остават тези изработени от пластмаса, които държат и най-ниски цени. Същевременно обаче качеството им не е високо и те са податливи на лоши климатични условия.

Сред най-предпочитаните са дървените градински мебели. Те са изработени от ясен, дъб, парен бук и др. Покритието им е от импрегнанти на алкидна основа, проникващи дълбоко в дървесината. Това осигурява на мебелите устойчивост на слънце и дъжд и дълготрайност. Цените на стол от такъв материал вървят между 96 лв. и 170 лв. В комплект с маси от същия материал цената им варира от 400 до 2500 лв.

На мода също така са и масите от ковано желязо. Тяхната цена е доста по-ниска – между 80 и 100 лв. Повечето от изделията са ръчно изработени, а моделите са уникални. Маси от този вид са търсени не само за вили, но и за хотели по Черноморието, за планински курорти, административни сгради, банки, магазини и увеселителни заведения.

Най-евтини остават обаче мебелите от пластмаса. Дори луксозни пластмасови столове вървят по 33 лв. Обикновени столове могат да се намерят и за 10 лв. Маси от пластмаса върват между 30 и 120 лв., а шезлонгите с подлакътник около 60 лв.

Публикувай коментар