Да спасим Иракли! Да спрем багерите!

Това призовават еколози от гражданската група „Да спасим Иракли“. Активистите предупредиха, че ще спрат с телата си багерите на строежите в Иракли, като са изпратили писма до дирекцията за строителен контрол, до кмета на община Несебър, до Регионалната инспекция по околната среда и водите и до прокуратурата. Исканията им са незаконните строежи в местността да бъдат прекратени незабавно, а територията да бъде рекултивирана.

От организацията заявяват, че липсата на реакция от страна на институциите ще ги накара подобно на 2006 г. отново да спират строителната техника с тела и да поискат глоба в размер на една средна заплата от онези, които не си изпълняват задълженията. Според природозащитниците, тези хора са непълноценни и страхливи пред безскрупулните бизнес интереси, като трябва да бъдат сменени от съвестни и безпристрастни служители.

Изявлението на еколозите е по породено от продължаващото строителство в защитената зона „Емине – Иракли“ въпреки забраната на Регионалната инспекция по околната среда и водите. В сайта на организацията като доказателство са публикувани снимки от продължаващото незаконно строителство на ваканционно селище “Ривърсайд Вилидж”.

Иракли

Публикувай коментар