Три голф игрища до Созопол

Според общия устройствен план на Созопол, три голф игрища ще бъдат построени на терени, намиращи се между селата Извор и Равна гора. Според главния архитект на общината Румен Александров планът е предвиден за 140 хил. души туристи, като засега отпада идеята за аквапарк в горската зона около залива Градина до Черноморец, против която са се обявили авторите на екологичната оценка.

В проекта е предвидено и построяването на второ чартърно летище на мястото на бившето селскостопанско край Крушевец, което е в землището на Равна гора. Както е известно, първото подобно беше направено в Приморско.

Общият устройствен план на Созопол е отредил терените по морето в района на село Черноморец за туристически чифлици и вилни зони. Те ще се намират след двукилометровата зона, която според Закона за черноморското крайбрежие допуска по-малко застрояване. Преценено е, че територията, разположена югозападно от съществуващия крайбрежен път Бургас – Царево, има потенциал за курортни функции.

One Response to “Три голф игрища до Созопол”

  1. Това е страхотна новина така хем ще се отворят работни места, както по време на изпълнение на проектите така и след това и в същото време ще бъдат привлечени почитатели на голфа и туристи от цял свят.

Публикувай коментар